utorak, 5. srpnja 2011.

Rijad Gvozden mlada nada bh. glumišta: Od prometnog policajca do glumca


Rijad Gvozden mlada nada bh. glumišta: Od prometnog policajca do glumca

Ponedjeljak, 27 Lipanj 2011 09:55 Maja Beker
IspisPDF
Sarajevo,  27. juni/lipanj (nina) – Rijad Gvozden je mlada nada bh. glumišta.
Iako je prvenstveno mislio da će postati prometni policajac, ipak ga je život odveo na 'daske koje život znače'. Trenutno je apsolvent na ASU u Sarajevu, u klasi profesora Ermina Brave. No, i pored toga što još nije diplomirao, niže uspjeh za uspjehom.

Tako je do sada igrao u nekoliko serija, poput dobro poznate serije “Lud, zbunjen, normalan”, “Dva smo svijeta različita”, “Miris kiše na Balkanu” i jednoj kanadsko-bosanskoj seriji “Zona razdvajanja” u režiji Maria Azzopardia .
Na MESS-u 2010. igra u predstavi “Plastelin” u režiji Emira Kapetanovića. Prvu ulogu u dugometražnom filmu dobiva za film “Top je bio vreo”, čiju režiju potpisuje beogradski redatelj Boban Skerlić. Premijera ovog filma treba da se desi na jesen ove godine u Beogradu, ali će film igrati i u Sarajevu. “Suradnja sa Skerlićem bila je i više nego odlična, jer je Skerlić prvenstveno čovjek, pa tek onda redatelj” ističe ovaj mladi glumac. “Kasnije u okviru projekta Sarajevo grad filma, kratki igrani film “Tjelesna funkcija” snimam za bh. redatelja Daneta Komljena, koji treba da se prikaže na ovogodišnjem SFF. U ovom filmu tumačim ulogu homoseksualca”, kaže Rijad naglašavajući da nema predrasude ni prema čemu.“Ne postoji uloga koju bih odbio, ali postoji loš scenarij koji bih odbio.
Jedna od važnih stvari koju su nas naučili na akademiji bila je da ne prihvatamo sve što nam se nudi jer je važno znati odabrati ulogu. Kako te neki film može uzdići tako te može i uništiti", kaže Rijad. Iako se neke njegove kolege bave voditeljskim i nekim drugim poslovima, njegova je želja da se u budućnosti posveti isključivo glumi. Veliki je zaljubljenik u film i za nijansu mu se više sviđa raditi na filmu nego u kazalištu. Filmovi koje svaki put iznova rado gleda su "Savršeni krug", "Remake" i "Ovo malo duše. „Iako je gluma sujetan poziv, glumac ne mora i ne treba biti sujetan", pojašnjava Rijad koji se trudi ostati prizeman i normalan. Akademija mu je donijela mnogo; mnogo se radilo i čitalo i to ga je pripremilo za glumački poziv. Samostalnu diplomsku predstavu planira uraditi do kraja ove godine, a o kojem će tekstu biti riječ Rijad još nije odlučio
Ovaj mladi telentirani glumac vrlo rano je ostao bez oba roditelja, te je svoje odrastanje nastavio u SOS Dječijem selu Gračanica. Zahvaljujući podršci koju je dobivao i još uvijek dobiva u SOS Dječijem selu, Rijad se danas nalazi pred diplomom Akademije scenskih
umjetnosti. Rijad ima osmero biološke braće i sestara. Mnogi of njih su osnovali svoje obitelji, no Rijad je posebno ponosan na to što njegov najmlađi brat Semhad Gvozden -Ćemće pohađa 3 razred srednje škole za kuhare i kako Rijad tvrdi biće jedan od najboljih kuhara u regiji. Rijad Gvozden je primjer kako je za uspjeh potrebno mnogo rada i truda, ali Rijad je i dokaz kako je moguće ostati s obje noge na zemlji kada se taj uspjeh i ostvari, stoga bi Rijadov primjer trebali slijediti mnogi.
Piše: Sanita Konjalić
(nina)
Ažurirano Nedjelja, 03 Srpanj 2011 19:06

Nema komentara:

Objavi komentar